در مهلت ۳۰ روزه ای که برای احراز هویت کانال های تلگرامی با بیش از ۵ هزار عضو در نظر گرفته شده بود، فقط ۲۵۰۰ کانال نسبت به ثبت نام اقدام کردند و به همین دلیل هم مهلت احراز هویت مدیران کانال ها تا ۳۷ روز دیگر تمدید شد.
وب سایت تک شات: در مهلت ۳۰ روزه ای که برای احراز هویت کانال های تلگرامی با بیش از ۵ هزار عضو در نظر گرفته شده بود، فقط ۲۵۰۰ کانال نسبت به ثبت نام اقدام کردند و به همین دلیل هم مهلت احراز هویت مدیران کانال ها تا ۳۷ روز دیگر تمدید شد.
روز گذشته، مرتضی موسویان رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد اعلام کرد که مدیران کانال های تلگرامی که تا کنون موفق به ثبت کانال خود نشده اند، تا ۱۵ اسفند ماه سال جاری فرصت خواهند داشت تا بامراجعه به پایگاه اطلاع رسانی saramad.ir نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
وی ضمن اشاره به بند یک مصوبه نشست سی و چهارم شورای عالی فضای مجازی با موضوع "انتشار انبوه محتوا در شبکه های اجتماعی و نیز در راستای صیانت از حقوق شهروندی و مالکیت معنوی دارندگان محتوای دیجیتال در فضای مجازی"، افزود: «لازم است تمامی صاحبان کانال و خدمات مشابه آن در تلگرام و سایر شبکه های اجتماعی فعال در کشور که بیش از ۵ هزار عضو و کاربر دارند، حداکثر ظرف مدت تعیین شده، در سامانه "سرآمد و ساماندهی" ثبت نام کنند. مصوبه شورای عالی فضای مجازی بسیار خوب است اما دراجرای آن همگان باید همکاری کنند.»
موسویان توضیح داد که مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی کدی به نام "شامد" (شناسه الکترونیکی محتوای دیجیتال) را به کانال تلگرامی ثبت شده خواهد داد.
کد شامه اختصاص یافته به هر کانال یک کد یونیک است که کار اعتبارسنجی کانال را انجام می دهد. بنابراین با این کد، وقتی کاربر روی پروفایل کانال کلیک کند، به سامانه ای راهنمایی می شود و آنجا مشخصات دارنده کانال را مشاهده می کند. در این صورت حقوق مالکیت معنوی و مادی فردی که در آن کانال زحمت می کشد حفظ خواهد شد.
موسویان در ادامه خاطر نشان کرد: «حدود ۱۱ هزار سایت و کانال با بیش از ۵ هزار عضو و کاربر وجود دارد که بعد از فراخوان اولیه تعدادی از آنها برای احراز هویت اقدام کرده اند. سایت های فعال ثبت نام کرده شامل سایت های علمی – فناوری، اقتصادی و مالی، فرهنگی و هنری، سیاسی و اجتماعی و معارف و ادیان هستند. کانال های تلگرامی ثبت نام شده نیز کانال های ارایه خدمات، آموزشی، اطلاع رسانی، خبری، تبلیغاتی و سرگرمی هستند.»
موسویان در پایان اظهار کرد که پس از اتمام تاریخ مقرر، بر اساس مصوبه شواری عالی فضای مجازی اقدام خواهد شد که البته همچنان نحوه برخورد با کانال های ثبت نشده در سامانه مذکور مشخص نیست.